Recept
« Terug naar recepten
Cocktail van Krab met Grapefruit
PT20M
Cocktail van Krab met Grapefruit
Een heerlijk cocktail van krab met grapefruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cocktail van Krab met Grapefruit te bereiden
Snij de grapefruits doormidden en haal de partjes tussen de velletjes uit met behulp van een grapefruitmesje. Maak de krab schoon, haal de baleinen er uit en leg 4 mooie stukjes apart. Maak een cocktailsaus als volgt: Maak eerst mayonaise, roer er wat tomatenketchup door, wat cognac en sherry. Voeg ook wat citroensap, grapefruitsap en worcestersaus toe. Klop de slagroom bijna stijf en roer deze door de saus. Doe beurtelings wat grapefruit en stukjes krab in een coupe en bedek het geheel met de saus. Garneer met het apart gehouden stukje krab, wat paprikapoeder en wat peterselie.