Recept
« Terug naar recepten
Cocktail Willem Alexander
PT40M
Cocktail Willem Alexander
Een heerlijk cocktail willem alexander recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het aspergeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cocktail Willem Alexander te bereiden
Maak de kippenboullion volgens het basisrecept (of gebruik kant-en-klare fond uit een fles).
Schil de asperges en gaar ze volgens het basisrecept. Verhit de kippenbouillon tot tegen het kookpunt en pocheer er de kipfilet in.
Laat de kipfilet afkoelen.
Maak de mayonaise volgens het basisrecept of gebruik kanten-klare mayonaise.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken.
Week een mespuntje kerriepoeder in wat water.
Klop de room tot yoghurtdikte en klop de room door de mayonaise, roer er de geweekte kerriepoeder en naar smaak sherry en gembernat door, breng de saus op smaak met versgemalen witte peper, zout en wat citroensap en zet ze in de koelkast.
Schil de sinaasappelen en snij de partjes uit de vliezen.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd ook de asperges in stukjes en houd de kopjes apart.
Verwijder de buitenste blaadjes van de friséesla, pluk de sla, spoel de sla goed af en slinger de sla droog. Bedek de bodem van cocktailglazen met wat blaadjes friseesla, leg er wat stukjes asperges en blokjes kipfélet op, steek er de partjes sinaasappel tussen en lepel er royaal saus over.
Garneer met de achtergehouden aspergekopjes.
De speciaal bij de geboorte van kroonprins Willem Alexander bedachte cocktail is - tot groot plezier van bedenker chef-kok Herman van Ham - een evergreen in het land van de koningin der groenten geworden. Vanuit dat land heeft deze cocktail de wereld veroverd en prijkt hij ieder seizoen weer op menige menukaart.
Schil de asperges en gaar ze volgens het basisrecept. Verhit de kippenbouillon tot tegen het kookpunt en pocheer er de kipfilet in.
Laat de kipfilet afkoelen.
Maak de mayonaise volgens het basisrecept of gebruik kanten-klare mayonaise.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken.
Week een mespuntje kerriepoeder in wat water.
Klop de room tot yoghurtdikte en klop de room door de mayonaise, roer er de geweekte kerriepoeder en naar smaak sherry en gembernat door, breng de saus op smaak met versgemalen witte peper, zout en wat citroensap en zet ze in de koelkast.
Schil de sinaasappelen en snij de partjes uit de vliezen.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd ook de asperges in stukjes en houd de kopjes apart.
Verwijder de buitenste blaadjes van de friséesla, pluk de sla, spoel de sla goed af en slinger de sla droog. Bedek de bodem van cocktailglazen met wat blaadjes friseesla, leg er wat stukjes asperges en blokjes kipfélet op, steek er de partjes sinaasappel tussen en lepel er royaal saus over.
Garneer met de achtergehouden aspergekopjes.
De speciaal bij de geboorte van kroonprins Willem Alexander bedachte cocktail is - tot groot plezier van bedenker chef-kok Herman van Ham - een evergreen in het land van de koningin der groenten geworden. Vanuit dat land heeft deze cocktail de wereld veroverd en prijkt hij ieder seizoen weer op menige menukaart.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ik ook niet maar het is wel een fijne en lekkere cocktail.
succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert
alkien zegt:
rozaverschoor zegt:
Groetjes Roza.
bertal zegt:
Goed lezen dan lees je dat dit recept werd gemaakt bij de geboorte van W-A:);)m.v.g. Bert
Liske zegt: