Recept
« Terug naar recepten
Cognac-rolletjes met koffielikeur-crème
PT60M
Cognac-rolletjes met koffielikeur-crème
Een heerlijk cognac-rolletjes met koffielikeur-crème recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cognac-rolletjes met koffielikeur-crème te bereiden
Verwarm een oven voor tot 180º C. Bekleed 2 bakplaten met bakvast papier. Doe de boter met de ahornsiroop en de bruine basterdsuiker in een pan en roer op een laag vuur tot de boter is gesmolten en de suiker opgelost is. Neem de pan dan van het vuur. Voeg de gezeefde bloem en het gemberpoeder toe. Roer alles kort met een houten lepel door. Houd dit mengsel au bain marie naast de bakplaat op het aanrecht warm. Schep een lepeltje van het mengsel op het bakpapier, dat u op de bakplaat hebt gelegd.
Plet dit met beboterde handen tot een dikte van 5 mm. Zet er een uitsteekvormpje van 10 cm op en verwijder dan het overtollige mengsel. Gebruik dit opnieuw. Mocht het mengsel stollen dan kun je dit langzaam op een laag vuurtje opwarmen. NIET KOKEN ! Maak ca 5 vormpjes per bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 6 minuten lichtbruin. Laat ze 30 seconden liggen, neem ze van het papier en wikkel ze, terwijl ze nog warm zijn, om een cannoli-vorm. Zijn ze op het bakvast papier al hard geworden zet ze dan weer even in de warme oven. Bak de ander koekjes op dezelfde manier tot u er 24 stuks hebt.
Meng de room, de gezeefde poedersuiker, oploskoffie en de koffielikeur in een kom met een lepel goed door elkaar. Zet dit mengsel dan, met plastic-folie afgedekt, 1 uur in de koelkast. Klop het mengsel dan met een handmixer tot stijve pieken. Vul de rolletjes hiermee aan beide zijden met behulp van een spuitzak en zet ze koel.
Serveren
Smelt op een laag vuur de chocolade, waaraan de cognac toegevoegd is. Laat het afkoelen en breng met behulp van een papieren cornetje sliertjes van chocolade op de koekjes aan. Leg 2 koekjes op een bordje en geef er een warme kop koffie bij.
Plet dit met beboterde handen tot een dikte van 5 mm. Zet er een uitsteekvormpje van 10 cm op en verwijder dan het overtollige mengsel. Gebruik dit opnieuw. Mocht het mengsel stollen dan kun je dit langzaam op een laag vuurtje opwarmen. NIET KOKEN ! Maak ca 5 vormpjes per bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 6 minuten lichtbruin. Laat ze 30 seconden liggen, neem ze van het papier en wikkel ze, terwijl ze nog warm zijn, om een cannoli-vorm. Zijn ze op het bakvast papier al hard geworden zet ze dan weer even in de warme oven. Bak de ander koekjes op dezelfde manier tot u er 24 stuks hebt.
Meng de room, de gezeefde poedersuiker, oploskoffie en de koffielikeur in een kom met een lepel goed door elkaar. Zet dit mengsel dan, met plastic-folie afgedekt, 1 uur in de koelkast. Klop het mengsel dan met een handmixer tot stijve pieken. Vul de rolletjes hiermee aan beide zijden met behulp van een spuitzak en zet ze koel.
Serveren
Smelt op een laag vuur de chocolade, waaraan de cognac toegevoegd is. Laat het afkoelen en breng met behulp van een papieren cornetje sliertjes van chocolade op de koekjes aan. Leg 2 koekjes op een bordje en geef er een warme kop koffie bij.
kikkerelf zegt: