Recept
« Terug naar recepten
Comtésoezen op een bedje van sla met mosterddressing
PT30M
Comtésoezen op een bedje van sla met mosterddressing
Een heerlijk comtésoezen op een bedje van sla met mosterddressing recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
556 kcal kCal energie
16.6 g Gram eiwit
41.7 g Gram vet
28 g Gram koolhydraten
16.6 g Gram eiwit
41.7 g Gram vet
28 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Comtésoezen op een bedje van sla met mosterddressing te bereiden
Rasp de comté fijn.
Meng de olijfolie met de mosterd en het citroensap. Kruid met peper en zout.
Smelt de boter in een steelpannetje met 2 dl water. Voeg de bloem toe en roer stevig tot het deeg goed droog is en loskomt van het pannetje.
Neem van het vuur en roer één voor één de eieren onder het deeg. Voeg de geraspte comté toe terwijl u stevig klopt.
Maak ± 12 deegbolletjes op een geoliede bakplaat met een lepel of een spuitzak. Bak ± 25 min. goudbruin in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Meng net voor het opdienen de dressing onder de gemengde sla.
Verdeel de sla over de borden en leg er telkens 2 comtésoezen op. Geef er de rest van de soezen apart bij.
Meng de olijfolie met de mosterd en het citroensap. Kruid met peper en zout.
Smelt de boter in een steelpannetje met 2 dl water. Voeg de bloem toe en roer stevig tot het deeg goed droog is en loskomt van het pannetje.
Neem van het vuur en roer één voor één de eieren onder het deeg. Voeg de geraspte comté toe terwijl u stevig klopt.
Maak ± 12 deegbolletjes op een geoliede bakplaat met een lepel of een spuitzak. Bak ± 25 min. goudbruin in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Meng net voor het opdienen de dressing onder de gemengde sla.
Verdeel de sla over de borden en leg er telkens 2 comtésoezen op. Geef er de rest van de soezen apart bij.