KookJij

Confituur in zomerse kleuren

Een heerlijk confituur in zomerse kleuren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur in zomerse kleuren te bereiden

Appelsien en pompelmoezen schillen, langs de vliesjes het vruchtvlees verwijderen.
Perzikken ontdoen van de schil en pit.
Meloenen schillen en de pitjes verwijderen.
Perzikken en meloenen in kleine stukjes snijden, dit alles in een grote kookpot.
Voeg de suiker toe en laat op een hoog vuur koken door regelmatig te roeren, schuim regelmatig af.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Voor de verhouding van het fruit is het een beetje wikken en wegen maar wel zorgen dat je aan 2 kg fruit komt.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Lekkerbekske, een tip om te onthouden, zal het zeker uitpoberen :)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Ik las ergens, dat een beetje boter toevoegen, als je het opkookt, maakt het schuimen veel minder.
Anna

Anna zegt:
Nee, was echt voor mij;):p
Anna

Anna zegt:
Die grote, rechtsachter:p;):p
Anna

Anna zegt:
Wat een heerlijkheid! Ik zie mijn potje al staan!;):(