Recept
« Terug naar recepten
Confituur in zomerse kleuren
PT60M
Confituur in zomerse kleuren
Een heerlijk confituur in zomerse kleuren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
.... personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confituur in zomerse kleuren te bereiden
Appelsien en pompelmoezen schillen, langs de vliesjes het vruchtvlees verwijderen.
Perzikken ontdoen van de schil en pit.
Meloenen schillen en de pitjes verwijderen.
Perzikken en meloenen in kleine stukjes snijden, dit alles in een grote kookpot.
Voeg de suiker toe en laat op een hoog vuur koken door regelmatig te roeren, schuim regelmatig af.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Voor de verhouding van het fruit is het een beetje wikken en wegen maar wel zorgen dat je aan 2 kg fruit komt.
Perzikken ontdoen van de schil en pit.
Meloenen schillen en de pitjes verwijderen.
Perzikken en meloenen in kleine stukjes snijden, dit alles in een grote kookpot.
Voeg de suiker toe en laat op een hoog vuur koken door regelmatig te roeren, schuim regelmatig af.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Voor de verhouding van het fruit is het een beetje wikken en wegen maar wel zorgen dat je aan 2 kg fruit komt.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
derbyke zegt: