Recept
« Terug naar recepten
Coniglio in porchetta
PT90M
Coniglio in porchetta
Een heerlijk coniglio in porchetta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coniglio in porchetta te bereiden
Water met snufje zout aan de kook brengen en wilde spinazie 2 min. erin koken.
Eruit halen en goed laten uitdruipen.
Het ontbotte konijn op het werkblad leggen.
Bekleden met wilde spinazie, worstjes erop verdelen. Een rolletje van maken en de rollade stevig omwikkelen met de pancetta.
Met een beetje olijfolie in een braadslee leggen en in een op 200 °C voorverwarmde oven schuiven.
Zodra de rollade aan alle kanten kleur heeft gekregen, gaat de wijn erbij plus de wortel, ui, bleekselderij, laurierblad, rozemarijn, tijm en peper.
Afdekken en nog circa 45 min, in de oven laten garen. De rollade van de braadslee nemen en in aluminiumfolie wegzetten.
Het vocht en de groenten opvangen.
Met een blender mixen en daarna zeven, zodat een fond op basis van groente ontstaat.
In een pan met een beetje olijfolie de knoflook en de bospaddestoelen aanbakken.
De fond erbij doen, aan de kook brengen en 5 min. laten pruttelen tot een stevige saus.De rollade in schijven snijden. Een paar lepels saus op een bord scheppen en twee plakken rollade erop leggen. Een takje tijm, rozemarijn of wat laurier gebruiken ter decoratie.
Eruit halen en goed laten uitdruipen.
Het ontbotte konijn op het werkblad leggen.
Bekleden met wilde spinazie, worstjes erop verdelen. Een rolletje van maken en de rollade stevig omwikkelen met de pancetta.
Met een beetje olijfolie in een braadslee leggen en in een op 200 °C voorverwarmde oven schuiven.
Zodra de rollade aan alle kanten kleur heeft gekregen, gaat de wijn erbij plus de wortel, ui, bleekselderij, laurierblad, rozemarijn, tijm en peper.
Afdekken en nog circa 45 min, in de oven laten garen. De rollade van de braadslee nemen en in aluminiumfolie wegzetten.
Het vocht en de groenten opvangen.
Met een blender mixen en daarna zeven, zodat een fond op basis van groente ontstaat.
In een pan met een beetje olijfolie de knoflook en de bospaddestoelen aanbakken.
De fond erbij doen, aan de kook brengen en 5 min. laten pruttelen tot een stevige saus.De rollade in schijven snijden. Een paar lepels saus op een bord scheppen en twee plakken rollade erop leggen. Een takje tijm, rozemarijn of wat laurier gebruiken ter decoratie.