Recept
« Terug naar recepten
Consommé met paddenstoelen
PT45M
Consommé met paddenstoelen
Een heerlijk consommé met paddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Consommé met paddenstoelen te bereiden
1. Borstel de paddenstoelen droog schoon.
2. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in de helft van de zonnebloemolie. Doe er de paddenstoelen bij. Roerbak ze 2 minuten op een vrij hevig vuur.
3. Breng de fond tot tegen de kook aan. Voeg er de helft van de paddenstoelen aan toe. Kruid met peper en zout.
4. Snij de korsten van het brood, snij het in reepjes en rooster ze een paar minuten in een braadpan met antiaanbaklaag, in de rest van de zonnebloemolie.
5. Vermeng de broodcroutons met de rest van de paddenstoelen en de notenolie.
6. Verdeel de hete consommé over de borden. Werk elke portie af met een flinke schep croutons. Leg bovenop een plukje tuinkers en serveer.
2. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in de helft van de zonnebloemolie. Doe er de paddenstoelen bij. Roerbak ze 2 minuten op een vrij hevig vuur.
3. Breng de fond tot tegen de kook aan. Voeg er de helft van de paddenstoelen aan toe. Kruid met peper en zout.
4. Snij de korsten van het brood, snij het in reepjes en rooster ze een paar minuten in een braadpan met antiaanbaklaag, in de rest van de zonnebloemolie.
5. Vermeng de broodcroutons met de rest van de paddenstoelen en de notenolie.
6. Verdeel de hete consommé over de borden. Werk elke portie af met een flinke schep croutons. Leg bovenop een plukje tuinkers en serveer.