Recept
« Terug naar recepten
Coq au vin (snelle manier)
PT30M
Coq au vin (snelle manier)
Een heerlijk coq au vin (snelle manier) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coq au vin (snelle manier) te bereiden
Kruid de filets met peper en zout en bak ze in 4 min.in de olie rondom bruin en neem ze uit de pan.Bak het spek in het vet van de filets in 5 min.zachttjes knapperig.Voeg de ui,bleekselderij en knoflook toe en bak dit in 5 min.goudbruin.Voeg de bloem toe en laat het goed door het vet opnemen en licht laten kleuren.Voeg in delen de wijn en bouillon toe en roer goed zodat de saus licht en matig bind.Voeg de laurier,tijm,kipfilets weer toe en laat alles 15 min.met de deksel op de pan garen maar niet koken.Breng het evt.op smaak met peper,nootmuskaat en zout.Bij het opdienen strooi je de peterselie over heen.
Lekker met polenta of pasta.
Lekker met polenta of pasta.
juffie zegt: