Recept
« Terug naar recepten
Coq au vin
PT60M
Coq au vin
Een heerlijk coq au vin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coq au vin te bereiden
Verwarm de oven voor op 180C.Verhit 15 gram van de boter in een braadpan die in een oven past.Voeg de helft van de stukken kip toe en braad ze in 5 tot 6 min.op middelhoog vuur rondom aan.Neem de stukken kip uit de pan.Verhit nogmaals 15 gram van de boter in dezelfde braadpan en braad de resterende stukken kip aan.Neem ze eveneens uit de pan.Fruit de ui,knoflook,bieslook en de peterselie 2 min.in het hete braadvet.Doe de stukken kip terug in de pan,giet er de wijn over en breng het aan de kook.Roer er de bruine saus door,voeg het laurierblaadje toe en laat de kip met de deksel op de pan 45 min.in de voorverwarmde oven stoven.verhit de resterende boter 10 min.voor het einde van de oventijd in een koekepan.Bak de champignons een paar min.in de hete boter en doe ze bij de kip.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
En vanavond weer!
En koken blijft heerlijk, zowel het bereiden als het opeten. Vooral de wat bewerkelijke recepten:p:p
En als je dan weer dankbare mee-eters hebt..
:D:D
Groetjes,
Anna
KookJij.
bertal zegt:
Nou geweldig dan.
Ik hoop dat jullie gesmuld hebben,maar ik begreep dat dat zo was.
Succes met het koken.
:);)m.v.g. Bert
Anna zegt:
We hebben gesmuld, een TOP-recept, alweer!
10 sterren, dus;-)
Groetjes,
Anna.:D:D
bertal zegt:
deze Maxime vermeld nooit waar de recepten vanaf komen, en hij vermeld ook nog het verkeerde land van herkomst
en het is een kleine moeite om de bronvermelding te vermelden.;):o
m.v.g. Bert Allers
Anna zegt:
Dus in de saus, en de chef keurt en proeft!
:p:p