Recept
« Terug naar recepten
Coquiles met een Pinot Gris Saus
PT60M
Coquiles met een Pinot Gris Saus
Welke wijn zou je uitkiezen on bij een zacht coqulle recept te drinlen? Juist, ja,een Pinot Gris. Dan maken we er een Pinot Gris saus bij!
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquiles met een Pinot Gris Saus te bereiden
- Eerst maar de saus maken : Verhit in een sauspan 1 eetlepel olijfolie en fruit daarin aan de sjalotjes tot ze zacht zijn en glazig zijn geworden.
- Dan de knoflook 1 minuut mee laten bakken.
- Vervolgens voeg je toe de wijn en de tijm. Dat kook je in tot er circa 5 eetlepels vocht zijn overgebleven (ongeveer 15 minuten).
- Dan voeg je de visfond toe en weer kook dat in tot ongeveer 5 eetlepels zijn overgebleven. (nog eens 10 - 12 minuten)
- Voeg nu de slagroom toe en roer dat goed door het geheel.
- Nu worden van het vuur af de vlokjes boter toegevoegd en die worden er door geklopt tot alle boter is verwerkt en we een lobbige saus hebben gekregen. Zet dit warm weg. Dat wil zeggen : het moet wel warm blijven, maar mag niet meer tegen de kook komen. Zo nu en dan even roeren.
- Ondertussen hebben we de pijnboompitjes geroosterd en zetten die even apart.
- Dan de spinazie even laten slinken met wat olie en de citroen. Ook even apart zetten
- In een ati-aanbakpan verhitten we 2 eetlepels olijfolie en daarin bakken we de coquilles 2 minuten aan elke zijde.
- Vlak voor het gebruik van de saus roeren we bieslook door de saus.
- BORD opmaken: leg een beetjes spinazie op de bodem, leg de zoquilles er op en geef er een lepeltje saus bij op de coquilles. Strooi wat pijnboompitjes over het geheel en dien op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken daarbij dezelfde Pinot Gris die we gebruikten voor de saus