OPDIENEN:
*Op elk bordje 2 plakken gebakken bloedworst met daarop een gehalveerde coquille.
*Daartussen de bloemkoolpuddinkjes uit de ringen.
*Peper uit de molen ruim strooien en op het bloemkool-
puddinkje een paar korrels zout.
*Aan bovenzijde en onderzijde van de gerechtjes wat korianderolie napperen.
Recept
« Terug naar recepten
Coquilles - Bloedworst met Bloemkoolpuddinkje
PT60M
Coquilles - Bloedworst met Bloemkoolpuddinkje
Een heerlijk coquilles - bloedworst met bloemkoolpuddinkje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles - Bloedworst met Bloemkoolpuddinkje te bereiden
*De bloemkool,die klein is gemaakt,door en door gaar koken in 300 cc room met de vaniile boon (uiteraard is die overlangs doormidden gesneden en de vanille is er uitgekrabd en bij de bloemkool gedaan).
*Dan deze massa pureren met een staafmixer
*De gelatine er door roeren en laten staan tot de massa
wel dikker en lobbiger is geworden,maar nog niet stijf
*Vervolgens de lobbig geslagen room door de bloemkoolmassa roeren en dan verdelen over de 8 ringen.
*Stijf laten worden
*De coquilles "rosé" grillen (dwz dat de coquilles in het midden nog half rauw zijn) onder de grill met wat olie en vervolgens laten nagaren in de oven die op 75 graden Celsius staat.
*Dan gaan we korianderblaadjes met de staaf mixer onder de olie pureren (rucola kan ook)
*Tenslotte gaan we de plakken bloedworst bakken,zonder ze uiteen te laten vallen
*Dan deze massa pureren met een staafmixer
*De gelatine er door roeren en laten staan tot de massa
wel dikker en lobbiger is geworden,maar nog niet stijf
*Vervolgens de lobbig geslagen room door de bloemkoolmassa roeren en dan verdelen over de 8 ringen.
*Stijf laten worden
*De coquilles "rosé" grillen (dwz dat de coquilles in het midden nog half rauw zijn) onder de grill met wat olie en vervolgens laten nagaren in de oven die op 75 graden Celsius staat.
*Dan gaan we korianderblaadjes met de staaf mixer onder de olie pureren (rucola kan ook)
*Tenslotte gaan we de plakken bloedworst bakken,zonder ze uiteen te laten vallen