OPDIENEN:Op voorverwarmde bordjes de coquilles verdelen met een extra lepeltje saus.Bestrooi met de verpulverde spek.
Daarne versieren met grof gehakte citroenthijmblaadjes
Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met Bacon en Cider
PT50M
Coquilles met Bacon en Cider
Een heerlijk coquilles met bacon en cider recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kennis uit Engeland
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met Bacon en Cider te bereiden
*Bak de spekjes goed uit in de ant-aanbak pan,totdat de plakjes spek knapperig zijn.Haal ze uit de pan en laat ze goed ontvetten tussen vellen keukenpapier.Dan in de vijzel zo veel mogelijk verpulveren.Dit kunnen we ruimschoots van te voren doen.
*Nu zetten we het vuur hoog,laten het meeste spekvet uit de pan weglopen en bakken de coquilles 2 minuten aan de ene zijde en vervolgens 2 minuten aan de andere zijde.
De coquilles zetten we nu even weg.
*We zetten de cider op in een pannetje en laten het inkoken tot ± 125 cc.Hierbij doen we de kookroom en de lepels maizena.We maken een dikke saus en we doen hier bij tenslotte het citroensap en de suiker.
*Ondertussen hebben we ook de sjalotjes glazig aangefruit.
*We voegen nu de saus bij de uitjes en roeren dit goed door tot door en door warm.We maken de saus af op smaak met evt.peper,suiker en zout en tenslotte laten we de coquilles even meewarmen.
*Nu zetten we het vuur hoog,laten het meeste spekvet uit de pan weglopen en bakken de coquilles 2 minuten aan de ene zijde en vervolgens 2 minuten aan de andere zijde.
De coquilles zetten we nu even weg.
*We zetten de cider op in een pannetje en laten het inkoken tot ± 125 cc.Hierbij doen we de kookroom en de lepels maizena.We maken een dikke saus en we doen hier bij tenslotte het citroensap en de suiker.
*Ondertussen hebben we ook de sjalotjes glazig aangefruit.
*We voegen nu de saus bij de uitjes en roeren dit goed door tot door en door warm.We maken de saus af op smaak met evt.peper,suiker en zout en tenslotte laten we de coquilles even meewarmen.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:)