Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met Doperwtenpuree
PT30M
Coquilles met Doperwtenpuree
Coquilles zijn neutraal van smaak en eigenlijk overal mee te combineren. Hier is weer een voorbeeld van.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met Doperwtenpuree te bereiden
- Kook de doperwtjes snel gaar.
- Doe dan erwten en knoflook in de blender en pulseer grof.
- Bak intussen de pancetta plakjes uit, tot de pancetta mooi krokant is geworden. Laat de pancetta uitdruppen op keukenpapier en verkruimel de plakjes.
- Bak de coquilles in de vrijgekomen vetten van de pancetta op elke kant 2 minuten.
- Roer door de erwten puree de gesnipperde munt en de overgebleven pancetta-vetten en breng het geheel op smaak met peper en zeezout. Verdeel dat over de bordjes.
- Leg per persoon 2 coquilles op de puree-bergjes en bestrooi met de pancetta kruimels.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge witte wijn