Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met Pata Negra ham
PT10M
Coquilles met Pata Negra ham
Met pata negra (=zwarte poot) ham kun je heel veel lekkers maken.
Omdat het een delicaat stukje vlees is moet je natuurlijk ook alles uit de (koel)kast halen om het goed tot zijn recht te laten komen.
In combinatie met coquilles krijg je een waar feestje op je bord waar je de grootste fijnproevers blij mee kunt maken.
Let wel op dat je de coquilles niet te lang grilt want dan worden ze taai en ook de ham mag maar heel eventjes in de pan.
Tip: Je kunt de Pata Negra ham vervangen door de wat meer gangbare Serrano ham.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met Pata Negra ham te bereiden
- Dep de coquilles droog en bestrijk ze met arachide olie.
- Bak ze 2 minuten om en om in een grilpan of koekenpan.
- Leg de ham heel eventjes om en om in de hete pan.
- Leg de gegrilde coquilles op een schaaltje of bordje en schik er de verwarmde ham bovenop.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer het als amuse, tapas of lekker bij een aangeklede borrel.