Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met Salieboter
PT30M
Coquilles met Salieboter
Coquilles St. Jacques of Sint Jacobsmantel of Sint Jacobsschelp is een eetbare mantelschelp. Het eetbare deel is het melkwitte vlees en de oranje-witte geslachtsklier, ook wel koraal of kam genoemd.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Pauline's Keuken (foody.nl), Parool PS 30 april 2016
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met Salieboter te bereiden
- Leg de plakken Parmaham op bakpapier op een bakplaat en bak de plakken af in ± 10 minuten (krokant) en laat ze afkoelen
- Fruit het knoflookje aan in een beetje boter en voeg de mais en de room toe. Breng aan de kook en laat het even inkoken.
- Pureer de mais-massa glad en haal het nog eens door een zeef.Breng op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
- Smelt in een sauspannetje de boter en doe de blaadjes (12)salie daarin, maar zorg er wel voor dat de boter niet gaat kleuren. Bovendrijvende witte bolletjes in de gesmolten boter met een lepeltje verwijderen.
- Wrijf de coquiles in met zeezout en peper en bak ze 2 minuten aan elke kant.
- Verdeel over 4 voorverwarmde bordjes.het "maispapje" en leg daar op telkens 3 coquilles.
- Leg daarbij stikken krokante Parmaham en 3 tot 4 salieblaadjes.
- Schep over de coquilles de heldere salieboret en dien meteen op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een zachte Chardonnay wijn, of een Pinot Gris of een Riesling Kabinett
Jeanneke van Elk zegt: