Gemaakt voor onze overbuurtjes, die fervente visliefhebbers zijn. Een avondvullend dinertje met uitsluitend visgerechten.
Serveertip
Serveer met brood om de heerlijke saus op te dippen.
Recept
« Terug naar recepten
Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus
PT20M
Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus
Gemaakt voor de overbuurtjes als amuse tijdens een avondvullend dinertje.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus te bereiden
- Spoel de coquilles even af en dep ze droog met keukenpapier.
- Rooster het sneetje brood circa 10 minuten in een oven van 160 graden.
- Vermaal het dan in de Keukenmachine tot fijne kruimels ( of rol fijn in een stevig plastic zakje met een deegroller)
- Zet even opzij en maak dan de citroensaus.
- Verwarm de room met de citroenrasp en het sap van een halve citroen in een pannetje. Laat dit zachtjes 5 minuten trekken.
- Laat dan de klont roomboter in het roommengsel smelten en laat dit geheel even iets afkoelen.
- Klop er dan de eidooier door zodat de saus iets indikt. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Bak het broodkruim knapperig in een beetje boter.
- Bak de coquilles in een hete koekenpan in 2 minuten aan elke kant goudbruin.
- Schep wat saus in een schaaltje en leg er de coquille in. Werk af met wat gesnipperde platte peterselie en broodkruim en serveer direct.