DIEN OP:
Op elk bordje een basilicumbodem leggen en hierop de
het mengsel met sint Jacobsvruchten. Versier met een een of ander groentje.
Recept
« Terug naar recepten
Coquilletartaar op een bedje van basilicum
PT45M
Coquilletartaar op een bedje van basilicum
Een heerlijk coquilletartaar op een bedje van basilicum recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Vriendin uit Belgie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilletartaar op een bedje van basilicum te bereiden
1).De melk en room koken en onderwijl de gelatine in koud water weken.
2).Zodra melk-room mix kookt, van het vuur halen en de gelatine er door roeren.
3).Het melkmengsel in een blenderkom doen en daar doorheen de basilicumblaadjes pureren.
4).Dit melk-basilicum mengsel zeven en laten stollen op een vlak dat precies 6 ringen groot is.
5).Zodra het mengsel gestold is met een ring hieruit 6 schijven halen, waarop direct het coquillesmengsel op komt te liggen.
6).Coquilletartaar mengen met de uitjes, de limoen componenten, de olie, de peper en zout en de blokjes tomaat.
2).Zodra melk-room mix kookt, van het vuur halen en de gelatine er door roeren.
3).Het melkmengsel in een blenderkom doen en daar doorheen de basilicumblaadjes pureren.
4).Dit melk-basilicum mengsel zeven en laten stollen op een vlak dat precies 6 ringen groot is.
5).Zodra het mengsel gestold is met een ring hieruit 6 schijven halen, waarop direct het coquillesmengsel op komt te liggen.
6).Coquilletartaar mengen met de uitjes, de limoen componenten, de olie, de peper en zout en de blokjes tomaat.