Recept
« Terug naar recepten
Cordon bleu schnitzel
PT50M
Cordon bleu schnitzel
Een heerlijk cordon bleu schnitzel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cordon bleu schnitzel te bereiden
1. Leg de kipfilets tussen twee vellen huishoudfolie. Sla ze goed plat met een plankje (of gebruik de deegroller).
2. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken, snij ze in stukjes. Vermeng ze met de ricotta. Kruid met flink wat peper uit de molen. Snij de korsten van het brood. Verkruimel het. Leg op elke plak ham een schep ricotta en maak er goed gesloten pakketjes van.
3. Leg op elke kipfilet een pakketje en rol de filet zo stevig mogelijk op. Steek vast met een of twee houten prikkers. Kruid de rolletjes met peper en zout en haal ze door logsklopt eiwit. Wentel ze door het broodkruim.
4. Leg de pakketjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met gesmolten boter en/of olie. Zet ze 20 minuten in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven. Laat ze eventueel een paar minuten bijkleuren onder de hete grill.
2. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken, snij ze in stukjes. Vermeng ze met de ricotta. Kruid met flink wat peper uit de molen. Snij de korsten van het brood. Verkruimel het. Leg op elke plak ham een schep ricotta en maak er goed gesloten pakketjes van.
3. Leg op elke kipfilet een pakketje en rol de filet zo stevig mogelijk op. Steek vast met een of twee houten prikkers. Kruid de rolletjes met peper en zout en haal ze door logsklopt eiwit. Wentel ze door het broodkruim.
4. Leg de pakketjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met gesmolten boter en/of olie. Zet ze 20 minuten in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven. Laat ze eventueel een paar minuten bijkleuren onder de hete grill.
femke zegt: