KookJij

Cordon bleu van Kabeljauw

Een heerlijk cordon bleu van kabeljauw recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cordon bleu van Kabeljauw te bereiden

Neem de kabeljauwfilets en snij ze middendoor (tot op 1 cm van de rand) zodat je ze kan openleggen.
Leg kaas en ham tussen de filets.
Leg de filets terug dicht en kruid deze met peper en zout en eventueel wat viskruiden.
Omwentel de filets met bloem, haal deze vervolgens door de eidooier losgeklop met klein beetje water.
Voor het paneermeel kan je ervoor kiezen om enkel paneermeel te gebruiken anders kan je het mengen met kruiden zoals paprika, beetje currypoeder,... naar eigen smaak dus.
Wat ook zeer lekker is, is om een beetje parmezaanse kaas zeer dun te raspen en toe te voegen aan mengsel van paneermeel en kruiden.
Haal de vis door paneermengsel en laat onafgedekt in de frigo staan voor een klein uurtje.
Zo kan het paneermeel opdrogen rond de visfilets en al een vastere korst vormen rond de vis.
Bak bij voorkeur in olijfolie of andere olie daar deze meer warmte aankan en de vis zo makkelijker een krokante korst krijgt.

Serveren met aardappeltjes in kleine blokjes, rauw in de oven steken voor een 40 tal minuten op 200°.
Tip: Neem een diepvrieszak en doe de aardappelblokjes daarin. Doe wat olijfolie in de zak en voeg kruiden toe die je wenst (zout, aardappelkruiden, paprika, rozemarijn (zeer lekker)).
Sluit de zak goed af en schudden maar zodat alle aardappelblokjes de kruiden en olie rond zich hebben.
Giet in een vuurvaste schotel en zet in de oven. Roer af en toe om maar zorg ervoor dat je niet constant omroert anders moet de oven steeds weer naar de gewenste temperatuur opwarmen en zo zullen de aardappelen niet gaar zijn.

Voor een eventueel sausje erbij sta ik open voor ideeën! Dus let me know!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ik zou er juist een warm sausje bijdoen: b.v. een romig mosterdsausje of, maar dat hangt een beetje af van de hoeveelheid rozemarijn, een dille sausje. Het moet wel met elkaar overeenkomen. Een gewoon wit sausje met een scheut droge witte wijn zal ook niet misstaan. Of gewoon geen sausje: het is lekker genoeg van zichzelf.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Pieter, bij jouw gerecht kan je zowel een warme saus als een koud sausje serveren, ik ga voor de koude saus ;)even gaan kijken http://www.kookjij.nl/recept-sausje-voor-bij-gebakken-vis. Groetjes van ons 3tjes
:);):p