Als kind aten we vroeger vaak corned beef. Mijn moeder maakte er de heerlijkste gerechten mee. Ik denk dat het meer dan 30 jaar geleden dat ik dit gegeten heb. Van de week dit toch maar geprobeerd en het smaakte ons prima.
Er bleef een klein beetje over en dat hebben we als broodbeleg opgediend.
Recept
« Terug naar recepten
Cornedbeef pittig gebakken
PT15M
Cornedbeef pittig gebakken
Een heerlijk cornedbeef pittig gebakken recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Traditionele Caribische Gerechten. Huub Toast en Ciska Cress. 1993
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cornedbeef pittig gebakken te bereiden
Ui en knoflook fijn snipperen.
Tomaten in stukjes snijden.
Zaadlijsten en zaadjes van de paprika en de Madame Jeanette verwijderen. De paprika in stukjes snijden en de Madame Jeanette fijn snipperen.
De olie in de pan verhitten en ui en knoflook hierin glazig fruiten.
Dan de tomaten + paprika + de madame Jeanette toevoegen en even mee laten fruiten.
Nu de cornedbeef toevoegen, met een vork losprakken en de cornedbeef rul bakken. Op smaak brengen met peper en eventueel met zout.
Giet naar smaak wat heet water erbij. Niet teveel tegelijk, je kunt er nog altijd bijgieten.
Als laatste de tomatenpuree door het gerecht roeren en het geheel wat laten pruttelen. Mocht het naar je smaak te dik worden, dan wat water erbij.
Proeven en indien nodig wat extra kruiden.
Tomaten in stukjes snijden.
Zaadlijsten en zaadjes van de paprika en de Madame Jeanette verwijderen. De paprika in stukjes snijden en de Madame Jeanette fijn snipperen.
De olie in de pan verhitten en ui en knoflook hierin glazig fruiten.
Dan de tomaten + paprika + de madame Jeanette toevoegen en even mee laten fruiten.
Nu de cornedbeef toevoegen, met een vork losprakken en de cornedbeef rul bakken. Op smaak brengen met peper en eventueel met zout.
Giet naar smaak wat heet water erbij. Niet teveel tegelijk, je kunt er nog altijd bijgieten.
Als laatste de tomatenpuree door het gerecht roeren en het geheel wat laten pruttelen. Mocht het naar je smaak te dik worden, dan wat water erbij.
Proeven en indien nodig wat extra kruiden.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Gewoon eens proberen, als broodbeleg ben ik er ook niet zo dol op, maar dit is een zalig hapje:D;):p
derbyke zegt:
Ach wie weet jouw cornedbeef lijkt op een heerlijke filet americain :);):p
flavia zegt:
Hilde, je kunt het proberen, maar dat hoeft echt niet hoor. Ik krijg kippenvel van kippenvleugeltjes. Dat zou ik ook nooit maken. Ach, we hebben allemaal iets, toch?:p:D
derbyke zegt:
Zullen wel zien of ik de stap waag naar hmmmm cornedbeef brrr:);):p laat het je zeker weten als ik de grote stap maak :);):p Fijne avond en tot horen.;)
gea zegt:
flavia zegt:
gea zegt:
Anna zegt:
gea zegt:
Petra Wiggers zegt: