Recept
« Terug naar recepten
Coulants au chocolat met fleur de sel
PT40M
Coulants au chocolat met fleur de sel
Een heerlijk coulants au chocolat met fleur de sel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coulants au chocolat met fleur de sel te bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de chocolade en boter langzaam au bain-marie smelten. Laat wat afkoelen op kamertemperatuur.
Klop de eieren en de suiker in een kom tot een schuimig mengsel. Roer dit mengsel vervolgens onder de lauwe chocolade.
Zeef de bloem boven de kom. Meng tot een glad deeg. Doe er fleur de sel bij. Giet het deeg in vier individuele bakvormen (zoals bvb muffinvormen).
Bak 7 minuten in de oven. Laat 2 minuten rusten, haal uit de vorm en dien meteen op.