Recept
« Terug naar recepten
Courgette-aardappelschotel
PT60M
Courgette-aardappelschotel
Een heerlijk courgette-aardappelschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Appie Löhr
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
450 kCal energie
30 Gram eiwit
17 Gram vet
45 Gram koolhydraten
30 Gram eiwit
17 Gram vet
45 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Voedingscentrum
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgette-aardappelschotel te bereiden
1.Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
2.Warm de oven voor op 175° C.
3.Snijd de aardappelen in plakken.
4.Was de courgettes en snijd ze in plakken.
5.Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
6.Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal. Verdeel de stukjes tomaat er over.
7.Klop de eieren los met de melk en voeg de pesto, peper en een beetje zout toe.
8.Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
9.Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en strooi dit over de schotel.
10.Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.
2.Warm de oven voor op 175° C.
3.Snijd de aardappelen in plakken.
4.Was de courgettes en snijd ze in plakken.
5.Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
6.Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal. Verdeel de stukjes tomaat er over.
7.Klop de eieren los met de melk en voeg de pesto, peper en een beetje zout toe.
8.Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
9.Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en strooi dit over de schotel.
10.Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
elisabet zegt:
spanky zegt: