Recept
« Terug naar recepten
Courgette-notentaart
PT50M
Courgette-notentaart
Een heerlijk courgette-notentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgette-notentaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de courgettes en rasp ze grof of snijd ze in ragfijne reepjes. Pel de ui en snipper deze. Bekleed een licht ingevette taartvorm (Ø 30 cm) of bakplaat met lapjes bladerdeeg. Prik de deegbodem hier en daar even in. Hak de noten grof.
Bereiden:
Verhit de boter of de olie en fruit hierin de courgette, ui en geperste knoflook. Voeg peper en zout toe. Roer de eieren los met de roomkaas, slagroom en citroenmelisse of munt. Verdeel het courgettemengsel over de deegbodem en strooi de noten erover. Giet het eimengsel erop. Zet het gerecht 35-40 minuten in het midden van de oven.
Bereiden:
Verhit de boter of de olie en fruit hierin de courgette, ui en geperste knoflook. Voeg peper en zout toe. Roer de eieren los met de roomkaas, slagroom en citroenmelisse of munt. Verdeel het courgettemengsel over de deegbodem en strooi de noten erover. Giet het eimengsel erop. Zet het gerecht 35-40 minuten in het midden van de oven.
danielle zegt: