Recept
« Terug naar recepten
Courgette-Venkel Soep
PT60M
Courgette-Venkel Soep
Een heerlijk courgette-venkel soep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgette-Venkel Soep te bereiden
1).Zet de bouillon op en verwarm.
2).In een anti-aanbakpan de venkel in iets water verhitten met het citroensap en zacht laten worden. Iets bijzouten en doorgaan tot het vocht bijna is verdampt. Stort dan de massa in een zeef en laat het uitdruipen.
3).In een ant-aanbakpan met dikke bodem en deksel de olie verhitten en daarin de plakken courgette verhitten en zacht maken.
4).Voeg de venkel toe en bouillon en breng weer aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken.
5).Voeg de crême fraiche toe en roer goed om.
6).Laat nog even koken en dien de soep heet of koud op en versier met wat venkelgroen.
Wel even op smaak brengen met weinig zout en veel peper.
2).In een anti-aanbakpan de venkel in iets water verhitten met het citroensap en zacht laten worden. Iets bijzouten en doorgaan tot het vocht bijna is verdampt. Stort dan de massa in een zeef en laat het uitdruipen.
3).In een ant-aanbakpan met dikke bodem en deksel de olie verhitten en daarin de plakken courgette verhitten en zacht maken.
4).Voeg de venkel toe en bouillon en breng weer aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken.
5).Voeg de crême fraiche toe en roer goed om.
6).Laat nog even koken en dien de soep heet of koud op en versier met wat venkelgroen.
Wel even op smaak brengen met weinig zout en veel peper.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op in voorverwarmde borden als hij warm moet zijn, of in koude kommen als hij koud moet zijn.