Recept
« Terug naar recepten
Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)
PT120M
Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç)
Deze kipspecialiteit is in Turkije bekend onder de naam sebzeli piliç güveç.
Traditiegetrouw wordt het gerecht in een aardewerken schaal bereid die
güveç heet. Hierin wordt niet alleen kip, maar ook lamsvlees, vis, garnalen
en zelfs melkdesserts bereid.
De aubergine, courgette, wortel, champignons en paprika, die in reepjes
worden gesneden (en in olie gefrituurd) en rond het vleesmengsel worden
gelegd, vormen een kleurrijke en smakelijke krans.
Lekker met vers (af)gebakken Turks brood erbij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Mediterrane
Bron:
kookboek:TURKIJE verrukkelijke Mediterrane keuken/een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse kipgroenteschotel (sebzeli piliç güveç) te bereiden
- Verhit de olie en bak hierin de kipreepjes ongeveer 5 minuten en laat daarna het vlees (in een vergiet) uitdruipe
- Snipper de sjalotjes en knoflook en fruit ze enkele minuten in hete oli
- Voeg de stukjes vlees toe en maak het op smaak met peper en zout. Braad het samen nog enkele minuten op een hoog vuu
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze to
- Blus af met de kippenbouillon, breng het geheel aan de kook en neem de pan van het vuu
- Snij de champignons doormidden (grote in vieren) schil de wortel en snij wortel, aubergine en courgette in repen, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in vieren.
- Frituur de groenten om de beurt 3-4 minuten in een pannetje hete olie en laat ze even in een vergiet uitdruipen van de overtollige oli
- Doe de kip in het midden van de (aardewerken) ovenschaal en schik de groenten er in een krans rond omheen. De champignons in het midden en de paprika daaroverhee
- Zet de schaal nog 10 minuten in de oven op 160
- Serveer er vers (af)gebakken Turks brood bij.