Recept
« Terug naar recepten
Courgetterijst
PT10M
Courgetterijst
Rijs gemengd met gebakken blokjes courgette, uisnippers en knoflook. Lekkere romige rijst, heerlijk als bijgerecht.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgetterijst te bereiden
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Was de courgette. Schil deze niet. Snij de courgette in kleine blokjes.
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Verhit de olijfolie. Bak hierin de uisnippers en de knoflook glazig.
- Voeg de courgette-blokjes toe en bak deze even mee. Doe de gekookte rijst erbij. Bak ook even mee.
- Maak op smaak met tabasco, peper, zout en paprikapoeder.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker bijgerecht.