Recept
« Terug naar recepten
Courgetterolletjes met kaas
PT45M
Courgetterolletjes met kaas
Een heerlijk courgetterolletjes met kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgetterolletjes met kaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 200C.Snijd de courgette in 6-8 lange dunne plakken.Kook de plakken in een pan met kokend water en zout 2 min. en giet ze af in een zeef met koud water.Dep de plakken droog en bestrooi ze met peper.Klop de eiwitten stijf.Smelt de boter in een pan met een dikke bodem,roer de bloem erdoor en bak deze 1 min. Meng dan al roerend scheut voor scheut de melk erdoor en blijf roeren tot er een gladde,dikke saus ontstaat.Voeg 100 gr.kaas toe en laat dit mee smelten.Roer van het vuur af de eiwitten luchtig door de saus en breng het op smaak met peper en zout.Bestrijk de courgetteplakken een voor een met hüttekäse en met de kaassaus en rol ze losjes op en steek ze vast met een prikkertje.Zet de rolletjes rechtop en dicht naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal.Strijk evt.de rest van de saus erover en strooi er de rest van de kaas over.Bak de courgetterolletjes in 25 min.goudbruin en gaar.
Lekker met boerenbrood of een mediterrane tomatensalade.
Lekker met boerenbrood of een mediterrane tomatensalade.