Recept
« Terug naar recepten
Courgettesalade met gerookte zalm
PT20M
Courgettesalade met gerookte zalm
Een heerlijk courgettesalade met gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Landleven..nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesalade met gerookte zalm te bereiden
- Halveer de courgettes in de lengte en schaaf ze met een kaasschaaf in lange dunne linten.
- Rasp een kwart van de schil van een sinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de achtergebleven vliesjes en vang op.
- Meng in een schaal de partjes, het sap en de rasp van de sinaasappels door de courgettelinten.
- Snijd de zalm in grove stukken. Meng samen met de kappertjes, de peterselie en de olijfolie door de courgette.
- Breng op smaak met flink wat peper en zout.
- Laat tien minuten staan zodat de smaken goed intrekken.
- Schep er vlak voor het serveren de rucola door.
- Rasp een kwart van de schil van een sinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de achtergebleven vliesjes en vang op.
- Meng in een schaal de partjes, het sap en de rasp van de sinaasappels door de courgettelinten.
- Snijd de zalm in grove stukken. Meng samen met de kappertjes, de peterselie en de olijfolie door de courgette.
- Breng op smaak met flink wat peper en zout.
- Laat tien minuten staan zodat de smaken goed intrekken.
- Schep er vlak voor het serveren de rucola door.