Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep
PT35M
Courgettesoep
Een heerlijk courgettesoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep te bereiden
Pistou: knoflook en basilicum in een vijzel of met de mixer fijn maken. Er een straaltje olijfolie en de kaas bij mengen.
De uien, courgettes en preiwit schoonmaken, spoelen, grof versnijden en aanstoven. Overgieten met de visfumet of bouillon, gaar koken en mixen. De pistou onder de soep mengen, proeven en eventueel op smaak brengen met zout.
De pladijsfilets in fijne repen snijden, in voorverwarmde borden leggen, overgieten met de hete soep. De visreepjes zijn gaar in een 2-tal minuten - en opdienen. Grote visrepen of visfilets even pocheren in de soep en uithalen met een schuimspaan.
De uien, courgettes en preiwit schoonmaken, spoelen, grof versnijden en aanstoven. Overgieten met de visfumet of bouillon, gaar koken en mixen. De pistou onder de soep mengen, proeven en eventueel op smaak brengen met zout.
De pladijsfilets in fijne repen snijden, in voorverwarmde borden leggen, overgieten met de hete soep. De visreepjes zijn gaar in een 2-tal minuten - en opdienen. Grote visrepen of visfilets even pocheren in de soep en uithalen met een schuimspaan.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jacques zegt:
Pladijs nog nooit van gehoord, schol kennen we!
Tja, Belgie en Nederland blijven (gelukkig) toch altijd even anders....:p
derbyke zegt:
fijnproever zegt:
fijnproever zegt: