Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep met zalm
PT30M
Courgettesoep met zalm
Een heerlijk courgettesoep met zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tuinvereniging Ons Genoegen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep met zalm te bereiden
Schil de courgettes en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak daarin 3 minuten zachtjes de gesnipperde sjalotjes.
Pers een teentje knoflook erboven uit.
Voeg de courgettestukjes toe en bak die al roerend 1 minuut mee.
Schenk water en bouillonpoeder erbij.
15 Minuten zachtjes laten koken in een dichte pan.
Pureer de soep in een roerzeef of foodprocessor.
Daarna het geheel door en door verhitten.
Een flinke scheut melk erdoor roeren en de zalmstukjes toevoegen.
Verhit de olie in een pan en bak daarin 3 minuten zachtjes de gesnipperde sjalotjes.
Pers een teentje knoflook erboven uit.
Voeg de courgettestukjes toe en bak die al roerend 1 minuut mee.
Schenk water en bouillonpoeder erbij.
15 Minuten zachtjes laten koken in een dichte pan.
Pureer de soep in een roerzeef of foodprocessor.
Daarna het geheel door en door verhitten.
Een flinke scheut melk erdoor roeren en de zalmstukjes toevoegen.