Doe een beetje boter bij de olijfolie tegen het spatten.
Voeg een halve rode peper of 1/2 tl. cayennepeper toe.
Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep
PT30M
Courgettesoep
Een heerlijk courgettesoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep te bereiden
Snij de courgette in dunne plakjes, schil de aardappelen en snij in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie, bak knoflook, ui en spekblokjes aan, voeg courgette, aardappelen en spinazie toe, overgiet met 1 L. water en voeg het bouillonblokje toe. Laat de soep, onder deksel, 20 minuten zacht koken. Voeg na 10 minuten de fijngehakte peterselie toe.
Breng de soep op smak met peper en zout, voeg per bord een klontje boter toe en geraspte parmezaan.
Breng de soep op smak met peper en zout, voeg per bord een klontje boter toe en geraspte parmezaan.