KookJij

Courgetteterrine

Een heerlijk courgetteterrine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Courgettes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tonny Leeflang - Wondergem ®
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgetteterrine te bereiden

Verwarm de oven voor op 150° C.
Was de courgettes, maar schil ze niet.
Rasp ze op de grove rasp van de keukenmachine en doe het vruchtvlees over in een vergiet.
Strooi er zout over en laat 30 minuten staan.
Druk dan zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de courgette en de knoflook hierin op laag vuur ± 5 minuten.
Klop de eieren los met de room.
Voeg de kruiden en vervolgens de courgette toe en breng op smaak met peper en zout.
Doe het mengsel over in een ingevette cakevorm, dek af met bakpapier en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat enigszins afkoelen en keer de terrine.
Snijd hem met een elektrisch mes in plakken en serveer deze bijvoorbeeld bij gegrilde vis.
Geef er lauwwarme tomatendressing bij.
De terrine kan lauwwarm of koud worden gegeten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst