Court bouillon wordt uitsluitend gebruikt om vis,schelp- en schaaldieren in te verwarmen (en garen).
***
Visbouillon kan gebruikt worden als basis voor soep (niet ingekookt),fonds of sauzen (wel ingekookt,verrrijkt en afgemonteerd met boter)
Recept
« Terug naar recepten
Court Bouillon en Visbouillon
PT60M
Court Bouillon en Visbouillon
Een heerlijk court bouillon en visbouillon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 liter personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Court Bouillon en Visbouillon te bereiden
COURT BOUILLON :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe alle ingrediente in een grote pan en breng aan de kook.
Laat het mengsel 30 minuten doorkoken en laat dan langzaam afkoelen.Stort door een zeef.
***
VISBOUILLON :
""""""""""""""""""""""
*Alle ingredienten in een pan aan de kook brengen en 10 minuten laten doorkoken.
*Zeven en de vis evt.ontgraten en daarna in stukjes snijden.
*Verrijken met 2 eetlepels citroen- of limoensap en scheutje witte wijn.
*We kunnen ± 1000 ml ook inkoken tot ± 300 ml en dan verrijken met het citrussap en crême fraiche
*We kunnen het nog verder inkoken tot ± 200 ml en dan verrijken met citrussap,crême fraiche en dan afmonteren met een aantal klontjes roomboter
""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe alle ingrediente in een grote pan en breng aan de kook.
Laat het mengsel 30 minuten doorkoken en laat dan langzaam afkoelen.Stort door een zeef.
***
VISBOUILLON :
""""""""""""""""""""""
*Alle ingredienten in een pan aan de kook brengen en 10 minuten laten doorkoken.
*Zeven en de vis evt.ontgraten en daarna in stukjes snijden.
*Verrijken met 2 eetlepels citroen- of limoensap en scheutje witte wijn.
*We kunnen ± 1000 ml ook inkoken tot ± 300 ml en dan verrijken met het citrussap en crême fraiche
*We kunnen het nog verder inkoken tot ± 200 ml en dan verrijken met citrussap,crême fraiche en dan afmonteren met een aantal klontjes roomboter