Recept
« Terug naar recepten
Couscous-basilicumsalade met lamsvlees
PT45M
Couscous-basilicumsalade met lamsvlees
Een heerlijk couscous-basilicumsalade met lamsvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen recept van mijn man
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous-basilicumsalade met lamsvlees te bereiden
De couscous volgens de kookvoorschriften bereiden, maar op het eind geen boter erdoor roeren, maar wat basilicumolie. Laat de couscous afkoelen.
Doe in een kopje wat basilicumolie, zout, peper en wat tijm.
Wrijf of kwast hiermee het vlees in en laat het ongeveer ½ uur intrekken.
Kwast een grillpan in met wat basilicumolie en verhit de pan. Gril de lamslapjes snel aan beide kanten.
Laat ze een beetje afkoelen en snijd het vlees in reepjes of blokjes.
Meng in een grote kom de rucola + de basilicumblaadjes + ui + tomaatstukken + paprika + feta + sweet chilisaus + wat tijm. Giet er dan naar eigen smaak balsamicodressing over en meng goed.
Dan de couscous en het vlees toevoegen en weer goed mengen.
Laat de smaak even intrekken en verdeel de salade dan over 2 borden.
Strooi geroosterde pijnboompitten erover.
Lekker met (eigengebakken) volkoren rozijnenbrood, licht besmeerd met bijv. Philadelphia Light (lekker: het brood licht roosteren).
Doe in een kopje wat basilicumolie, zout, peper en wat tijm.
Wrijf of kwast hiermee het vlees in en laat het ongeveer ½ uur intrekken.
Kwast een grillpan in met wat basilicumolie en verhit de pan. Gril de lamslapjes snel aan beide kanten.
Laat ze een beetje afkoelen en snijd het vlees in reepjes of blokjes.
Meng in een grote kom de rucola + de basilicumblaadjes + ui + tomaatstukken + paprika + feta + sweet chilisaus + wat tijm. Giet er dan naar eigen smaak balsamicodressing over en meng goed.
Dan de couscous en het vlees toevoegen en weer goed mengen.
Laat de smaak even intrekken en verdeel de salade dan over 2 borden.
Strooi geroosterde pijnboompitten erover.
Lekker met (eigengebakken) volkoren rozijnenbrood, licht besmeerd met bijv. Philadelphia Light (lekker: het brood licht roosteren).
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
De balsamico-saladedressing is kant en klaar te koop. Er zullen wel meer merken zijn, maar ik heb altijd die van Bertolli. Let er wel op dat er saladedressing op staat.