KookJij

Couscous met kalfsvlees, groenten en dadels

Een heerlijk couscous met kalfsvlees, groenten en dadels recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: boodschappen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Couscous met kalfsvlees, groenten en dadels te bereiden

Snijd de kalfslapjes in dobbelstenen en de braadworst in plakjes. Snijd de wortel en de ongeschilde courgette in plakken van 1 cm dikte. Snijd de ongeschilde aubergine in blokjes. Leg deze blokjes in een vergiet en bestrooi ze met zout. Snipper de gepelde uien. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Gebruik ook het groene gedeelte. Ontpit de dadels. Snijd de citroen in plakjes en de tomaten in partjes.
Bereiden:
Week de couscous 3 minuten in een met water gevulde kom. Doe de couscous in een zeef en laat uitlekken. Hang de zeef met de couscous boven een pan kokend water. Dek de couscous met een deksel of groot bord af. Stoom de couscous in circa 25 minuten gaar. Bereid in die tijd de groenten. Kook de tuinbonen beetgaar. Druk het vocht uit de aubergineblokjes en bak ze in olijfolie op een vrij hoog vuur lichtbruin. Schep ze uit de pan en bak vervolgens de courgette- en wortelplakken in enkele minuten beetgaar. Fruit de ui zacht en glazig. Doe alle gebakken groenten in een kom. Bak de kalfslapjes in ongeveer 10 minuten in olie gaar. Bak de plakjes runderbraadworst in circa 15 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Schep de groenten, het vlees en de dadels door de couscous. Breng op smaak met zout. Doe de couscous in een grote schaal en strooi er paprikapoeder over. Garneer dit gerecht met partjes tomaat, lente-ui en citroenplakje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liliane

Liliane zegt:
Marijke, het ziet er allemaal even lekker uit ;)Ik zou niet weten met wat eerst te beginnen! thx, Liliane