*Opdienen op een voorverwarmd bord.Vlak voor het opdienen een deel van de gehakte korianderblaadjes door de couscous
roeren en de rest er over strooien
*De harissa er apart bij presenteren
*Kan bv goed worden gecombineerd met de "Kip met Fruit uit
de Oven" (ZIE ALDAAR)
Recept
« Terug naar recepten
Couscous met Multi Groenten en Harissa
PT45M
Couscous met Multi Groenten en Harissa
Een heerlijk couscous met multi groenten en harissa recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kennissen,die in het Middenoosten hebben gewerkt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous met Multi Groenten en Harissa te bereiden
*De harissa kan het best de dag tevoren worden gemaakt.
Doe alle ingredienten voor de harissa,behalve de uien en knoflook in de keukenmachine en homogeniseer de massa (eerst pulsen,dan gewoon snel draaien).Doe de massa in een kom en doe dan de uien en knoflook er door.
Wanneer de harissa niet scherp genoeg is,dan meer Badjak er bij doen.
*Verhit in de grote pan de olie en doe daar in de prei,knoflook, ui en gember en gaar de prei,zonder dat hij bruin wordt.Dat zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen.regelmatig roeren dus.
*Doe dan de kippenbouillon er bij,gevolgd door de rozijnen,
champignons,maiskorrels,courgette,linzen,kekererwten,
worteltjes,bloemkool,pompoen,dopewrtjes,kurkuma,
ketumbar,cayenne peper en citroen zeste
Onder zo en en dan roeren de groentes gaar laten worden.
Nu de tomaten er door en de couscous,nog even goed om-
roeren en de pan van het vuur halen.Laat de pan 10 minuten staan
Doe alle ingredienten voor de harissa,behalve de uien en knoflook in de keukenmachine en homogeniseer de massa (eerst pulsen,dan gewoon snel draaien).Doe de massa in een kom en doe dan de uien en knoflook er door.
Wanneer de harissa niet scherp genoeg is,dan meer Badjak er bij doen.
*Verhit in de grote pan de olie en doe daar in de prei,knoflook, ui en gember en gaar de prei,zonder dat hij bruin wordt.Dat zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen.regelmatig roeren dus.
*Doe dan de kippenbouillon er bij,gevolgd door de rozijnen,
champignons,maiskorrels,courgette,linzen,kekererwten,
worteltjes,bloemkool,pompoen,dopewrtjes,kurkuma,
ketumbar,cayenne peper en citroen zeste
Onder zo en en dan roeren de groentes gaar laten worden.
Nu de tomaten er door en de couscous,nog even goed om-
roeren en de pan van het vuur halen.Laat de pan 10 minuten staan
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
M.vr.gr.Jan A
assy54 zegt:
deuxchapeaux zegt:
Zeste is de fijngemaakte buitenste schil (zonder wit!) van citroen,sinaasappel,limoen,enz.
JA A
:)
deuxchapeaux zegt:
Jan A:)