Recept
« Terug naar recepten
Couscous met rundvlees en tomaat
PT50M
Couscous met rundvlees en tomaat
Een heerlijk couscous met rundvlees en tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous met rundvlees en tomaat te bereiden
1. Braad het vlees rondom kort aan in hete olie. Doe er de uien, peper en zout bij. Dek af en laat 10 à 15 minuten stoven.
2 Voeg de saffraan, kerrie en koriander toe. Blus met kippenbouillon. Breng weer aan de kook en laat, afgedekt, 30 minuten stoven.
3 Doe er de raapjes, courgette en wortelen bij. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
4 Voeg de kerstomaatjes toe, laat ze goed doorwarmen.
5 Voeg de tomatenpuree toe, breng op smaak met peper en zout. Schep voorzichtig om.
6 Doe de couscous met zout en olijfolie in een kom. Schud om tot de korreltjes glanzen.
7 Schenk er het water bij. Dek af en laat 5 minuten rusten, of tot het water opgeslorpt is.
8 Maak de couscouskorrels los met een vork. Schep er een nootje boter door.
2 Voeg de saffraan, kerrie en koriander toe. Blus met kippenbouillon. Breng weer aan de kook en laat, afgedekt, 30 minuten stoven.
3 Doe er de raapjes, courgette en wortelen bij. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
4 Voeg de kerstomaatjes toe, laat ze goed doorwarmen.
5 Voeg de tomatenpuree toe, breng op smaak met peper en zout. Schep voorzichtig om.
6 Doe de couscous met zout en olijfolie in een kom. Schud om tot de korreltjes glanzen.
7 Schenk er het water bij. Dek af en laat 5 minuten rusten, of tot het water opgeslorpt is.
8 Maak de couscouskorrels los met een vork. Schep er een nootje boter door.