Recept
« Terug naar recepten
Couscous met zoete uien en rozijnen
PT45M
Couscous met zoete uien en rozijnen
Een heerlijk couscous met zoete uien en rozijnen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous met zoete uien en rozijnen te bereiden
Doe de ui,peterselie,koriander,saffraanpoeder,peper,gemberpoeder,tomaat en de olie samen in een pan.Laat zacht pruttelen tot een dikke saus ontstaat.Voeg dan 1 dl water toe,de kikkererwten,wortel en courgette laat 5 min sudderen.Maak ondertussen de couscous klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.Doe voor de uien en rozijnen alle ingredienten in een pan,behalve de rozijnen en pompoen.Voeg water toe zodat de uien net onder water staan.Breng aan de kook en laat 5 min sudderen tot de uien een beetje zacht zijn.Voeg dan de rozijnen toe en laat opnieuw 5 min sudderen tot alles zacht is.Leg dan de pompoen bovenop de uien en laat 10 min zacht koken tot ook de pompoen gaar is.Schep de groentensaus door de couscous en serveer in een grote platte schaal.Schep het uienrozijnenmengsel erbovenop.
lilian zegt: