Recept
« Terug naar recepten
Couscouscake met kaas en prei
PT45M
Couscouscake met kaas en prei
Een heerlijk couscouscake met kaas en prei recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Koken met 3 ingrediënten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscouscake met kaas en prei te bereiden
1. Doe de couscous in een grote, vuurvaste kom en schenk er 4,5 dL kokend water op. Dek de kom af en laat de couscous 15 minuten staat, tot alle water is opgenomen.
2. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag met een doorsnee van zo’n 23 cm. Bak de prei op middelhoog vuur in 4-5 minuten zacht; roer af en toe.
3. Schep de prei met een schuimspaan uit de pan en roer hem door de couscous. Voeg de geraspte kaas en wat zout en peper toe en roer goed door. Verhit de rest van de olie in de pan en doe het couscousmengsel erin. Druk stevig aan, zodat er een koek ontstaat. Bak deze 15 minuten, of tot de onderkant krokant en goudbruin is.
4. Laat de cake op een bord glijden, keer hem om en doe hem weer in de pan; bak de onderkant in 5-8 minuten goudbruin en neem de pan dan van het vuur. Laat de cake op een bord glijden en snijd hem in punten.
2. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag met een doorsnee van zo’n 23 cm. Bak de prei op middelhoog vuur in 4-5 minuten zacht; roer af en toe.
3. Schep de prei met een schuimspaan uit de pan en roer hem door de couscous. Voeg de geraspte kaas en wat zout en peper toe en roer goed door. Verhit de rest van de olie in de pan en doe het couscousmengsel erin. Druk stevig aan, zodat er een koek ontstaat. Bak deze 15 minuten, of tot de onderkant krokant en goudbruin is.
4. Laat de cake op een bord glijden, keer hem om en doe hem weer in de pan; bak de onderkant in 5-8 minuten goudbruin en neem de pan dan van het vuur. Laat de cake op een bord glijden en snijd hem in punten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne (rozenmeisje) zegt:
jethro zegt: