Recept
« Terug naar recepten
Couscoussalade met komijnmosselen
PT30M
Couscoussalade met komijnmosselen
Een heerlijk couscoussalade met komijnmosselen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscoussalade met komijnmosselen te bereiden
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de knoflook met de komijn en een laagje water (1 cm) in een pan. Voeg de mosselen toe.
Stoom de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml heet water op. Wel de couscous 5 min. Roer de korrels met een vork los.
Schep de tomaat, de komkommer, de ui, de olijfolie en het sap van 1 citroen door de couscous. Voeg de feta en de munt of peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de couscoussalade met de komijnmosselen, de laatste in partjes gesneden citroen en het brood. Lekker met knoflooksaus.
Stoom de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 500 ml heet water op. Wel de couscous 5 min. Roer de korrels met een vork los.
Schep de tomaat, de komkommer, de ui, de olijfolie en het sap van 1 citroen door de couscous. Voeg de feta en de munt of peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de couscoussalade met de komijnmosselen, de laatste in partjes gesneden citroen en het brood. Lekker met knoflooksaus.