KookJij

Couscoussalade

Een heerlijk couscoussalade recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie: 400 kCal energie
13 Gram eiwit
19 Gram vet
43 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Mediterrane
Bron: Verswijzer 14 2004
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Couscoussalade te bereiden

Breng het water met tuinkruidenbouillonblokje aan de kook.
Schep de couscous in een grote kom en schenk de bouillon erover.
Laat de couscous circa 10 minuten wellen.
Kook ondertussen de eieren in circa 7 minuten hard.
Spoel ze koud, pel de eieren en snij ze in partjes.
Was de cherrytomaatjes, halveer ze en voeg ze aan de couscous toe.
Was het bosuitje en snij deze in ringetjes.
Hak de hazelnoten grof en schep ze met de bosui door de couscous.
Was en hak de takjes dragon.
Voeg de dragon, olijfolie en de eieren toe en bestrooi met zeezout.
Schep alles goed om en laat het gerecht circa 15 minuten staan voor een betere smaak.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Serveertip:
Lekker met gebakken pittige worstjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Couscous Salade, het is heerlijk en er is eindeloos mee te variëren. Deze ga ik ook binnenkort eens proberen!