Serveertip:
Lekker met gebakken pittige worstjes.
Recept
« Terug naar recepten
Couscoussalade
PT15M
Couscoussalade
Een heerlijk couscoussalade recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
400 kCal energie
13 Gram eiwit
19 Gram vet
43 Gram koolhydraten
13 Gram eiwit
19 Gram vet
43 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Verswijzer 14 2004
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscoussalade te bereiden
Breng het water met tuinkruidenbouillonblokje aan de kook.
Schep de couscous in een grote kom en schenk de bouillon erover.
Laat de couscous circa 10 minuten wellen.
Kook ondertussen de eieren in circa 7 minuten hard.
Spoel ze koud, pel de eieren en snij ze in partjes.
Was de cherrytomaatjes, halveer ze en voeg ze aan de couscous toe.
Was het bosuitje en snij deze in ringetjes.
Hak de hazelnoten grof en schep ze met de bosui door de couscous.
Was en hak de takjes dragon.
Voeg de dragon, olijfolie en de eieren toe en bestrooi met zeezout.
Schep alles goed om en laat het gerecht circa 15 minuten staan voor een betere smaak.
Schep de couscous in een grote kom en schenk de bouillon erover.
Laat de couscous circa 10 minuten wellen.
Kook ondertussen de eieren in circa 7 minuten hard.
Spoel ze koud, pel de eieren en snij ze in partjes.
Was de cherrytomaatjes, halveer ze en voeg ze aan de couscous toe.
Was het bosuitje en snij deze in ringetjes.
Hak de hazelnoten grof en schep ze met de bosui door de couscous.
Was en hak de takjes dragon.
Voeg de dragon, olijfolie en de eieren toe en bestrooi met zeezout.
Schep alles goed om en laat het gerecht circa 15 minuten staan voor een betere smaak.
Harry Löhr zegt: