OPDIENEN :
*Bestrooi de inhoud van de kommetjes met suiker en brand of carameliseer dan onder een grill of met een gasbrandertje.
Recept
« Terug naar recepten
Crema Catalana de Sant Josep' van Jan A
PT120M
Crema Catalana de Sant Josep' van Jan A
Een heerlijk crema catalana de sant josep' van jan a recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crema Catalana de Sant Josep' van Jan A te bereiden
*Doe de maizena in een kopje melk en roer het daar in goed door
*Klop de eidooiers op met de suiker tot de massa licht van kleur wordt en schuimig,voeg de rasp toe en klop,voeg de melk toe met maizena en klop.
*Doe nu alle melk,room en dooiermassa bij elkaar met de kaneelstokjes en breng LANGZAAM al roerend aan de kook.
Blijven roeren en laat de massa dik worden.Haal dan de massa van het vuur,vis de kaneelstokjes er uit en verdeel over kommetjes en zet weg in de koeling (Wel met plastic afdekken om velvorming zo veel mogelijk tegen te gaan)
*Klop de eidooiers op met de suiker tot de massa licht van kleur wordt en schuimig,voeg de rasp toe en klop,voeg de melk toe met maizena en klop.
*Doe nu alle melk,room en dooiermassa bij elkaar met de kaneelstokjes en breng LANGZAAM al roerend aan de kook.
Blijven roeren en laat de massa dik worden.Haal dan de massa van het vuur,vis de kaneelstokjes er uit en verdeel over kommetjes en zet weg in de koeling (Wel met plastic afdekken om velvorming zo veel mogelijk tegen te gaan)