KookJij

Gehaktrolletjes in rauwe ham met een romige champignonsaus

Lekker gekruid gehakt, gerold in een plakje rauwe ham, gebraden. Opgediend met een lekkere romige champignonsaus
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktrolletjes in rauwe ham met een romige champignonsaus te bereiden

  1. Meng het gehakt met peper, zout, nootmuskaat, oregano, scheutje melk, paneermeel en gesnipperde sjalot. Vorm hiervan niet al te grote en dikke rolletjes.
  2. Wikkel om elk gehaktrolletje een (half) plakje rauwe ham of ontbijtspek.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en bak de gehaktrolletjes hierin op een niet te hoge warmtebron om en om bruin en gaar (plm. 15 tot 20 minuten afhankelijk van de grootte).
  4. Haal het gehakt uit de pan.
  5. Bak in het overgebleven vet de plakjes champignons en de sjalotsnippers. Roer de room erdoor en breng aan de kook.
    Maak de saus op smaak met peper, zout, paprikapoeder en een paar druppels citroensap.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met gekookte en gebakken aardappelen en bij veel soorten groenten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst