Recept
« Terug naar recepten
Crème anglaise
PT20M
Crème anglaise
Een heerlijk crème anglaise recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crème anglaise te bereiden
Zet de melk op een vuur samen met het open gesneden vanillestokje. Laat een 10 tal min. rusten. Verwijder het vanillestokje.
Klop ondertussen de eidooiers met de suiker wit schuimig.
Giet de hete melk over het eimengsel en klop los. Zet terug op het vuur en warm al roerend met een houten lepel op tot het mengsel indikt.
Zeef indien nodig en laat afkoelen.
Klop ondertussen de eidooiers met de suiker wit schuimig.
Giet de hete melk over het eimengsel en klop los. Zet terug op het vuur en warm al roerend met een houten lepel op tot het mengsel indikt.
Zeef indien nodig en laat afkoelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
inged zegt:
Dat weet ik ook wel dat je dit recept in een gewoon kookboek vindt. Maar dit kwam op vraag voor in een ander recept namelijk voor de frambozentriffle. Daarom heb ik dit recept er ook vlug opgezet.;)
Groetjes Inge
inged zegt:
Groentjes Inge
lieke ripken zegt:
inged zegt:
Groetjes Inge
ndevaan zegt:
inged zegt:
Groetjes Inge