KookJij

Crème anglaise

Een heerlijk crème anglaise recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crème anglaise te bereiden

Zet de melk op een vuur samen met het open gesneden vanillestokje. Laat een 10 tal min. rusten. Verwijder het vanillestokje.
Klop ondertussen de eidooiers met de suiker wit schuimig.
Giet de hete melk over het eimengsel en klop los. Zet terug op het vuur en warm al roerend met een houten lepel op tot het mengsel indikt.
Zeef indien nodig en laat afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

inged

inged zegt:
Geeft niet hoor Karola. Ik probeer echter altijd op berichtjes te antwoorden, en als men dat niet weet reageer ik daar om door dat betreffende recept er ook op te zetten. Ook al staat het in de meeste kookboeken, maar niet iedereen is echter in het bezit van een kookboek, daarom;).
Groetjes Inge
karola

karola zegt:
Dag Inge,
Ok.
Sorry, dat ik die opmerking heb gemaakt.
Groetjes
Karola
;)
inged

inged zegt:
Hallo karola,
Dat weet ik ook wel dat je dit recept in een gewoon kookboek vindt. Maar dit kwam op vraag voor in een ander recept namelijk voor de frambozentriffle. Daarom heb ik dit recept er ook vlug opgezet.;)
Groetjes Inge
karola

karola zegt:
Dit is geen nieuw recept, het staat gewoon in het kookboek
inged

inged zegt:
Deze creme is eigenlijk iets vloeibaarder als banketbakkersroom
inged

inged zegt:
Neen dit gebruik je niet voor tompoezen, daarvoor gebruik je eigenlijk banketbakkersroom;)
Groentjes Inge
lieke ripken

lieke ripken zegt:
dit is de gele room die voor tompoezen gebruikt wordt gebruik half melk half room
inged

inged zegt:
Je kan dit serveren in kleine potjes, maar kan dit ook gebruiken bij gebak enz...;)
Groetjes Inge
ndevaan

ndevaan zegt:
Lijkt me een lekker recept, ken wel creme brulee, is dit ook zoiets, stort je dit in een grote schaal of verdeel je dit in kleine bakjes?