Recept
« Terug naar recepten
Crème brûlée met vanille en oranjebloesem
PT60M
Crème brûlée met vanille en oranjebloesem
Een heerlijk crème brûlée met vanille en oranjebloesem recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
xquich
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crème brûlée met vanille en oranjebloesem te bereiden
Breng de room met de doorlangs gesneden vanillestokjes lichtjes aan de kook en laat parfumeren gedurende 10 minuten.
Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room. Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes. Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen.
Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Stort de crème in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen. Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus. Bedek de crème met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer.
Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room. Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes. Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen.
Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Stort de crème in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen. Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus. Bedek de crème met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer.
Jasmijn zegt: