Recept
« Terug naar recepten
Crème brûlée van ganzenlever
PT70M
Crème brûlée van ganzenlever
Een heerlijk crème brûlée van ganzenlever recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crème brûlée van ganzenlever te bereiden
Snijdt de ganzenlever in kleine blokjes en marineer die gedurende minstens een uur in de port.
Zeef de blokjes uit de port en doe ze in een diep bord.
Prak de blokjes met twee vorken fijn en voeg zonodig een beetje portvocht toe, tot dat een smeuïge massa ontstaat.
Breng de massa op smaak met peper en zout.
Vul de stenen pannetjes met de massa tot iets onder de rand. Strijk de oppervlakte glad met de punt van een tafelmes. Veeg de rand schoon met een stukje keukenpapier.
Vries de pannetjes aan in de snelvriezer zodat de massa hard is.
Strooi een laagje suiker op de massa zodat deze volledig bedekt is.
Druppel enkele druppels balsamico azijn in de suiker. Gebruik daartoe de gele plastic flesjes. Let op niet te veel vloeistof.
Smelt met een gasbrander de suiker zodanig dat de zijn druppels uitvloeien en er een mooi zoet zuur suikerlaagje ontstaat.
Laat de pannetjes op kamertemperatuur, niet te warm, komen.
Presentatie:
Leg een framboos midden op het pannetje en serveer uit
Zeef de blokjes uit de port en doe ze in een diep bord.
Prak de blokjes met twee vorken fijn en voeg zonodig een beetje portvocht toe, tot dat een smeuïge massa ontstaat.
Breng de massa op smaak met peper en zout.
Vul de stenen pannetjes met de massa tot iets onder de rand. Strijk de oppervlakte glad met de punt van een tafelmes. Veeg de rand schoon met een stukje keukenpapier.
Vries de pannetjes aan in de snelvriezer zodat de massa hard is.
Strooi een laagje suiker op de massa zodat deze volledig bedekt is.
Druppel enkele druppels balsamico azijn in de suiker. Gebruik daartoe de gele plastic flesjes. Let op niet te veel vloeistof.
Smelt met een gasbrander de suiker zodanig dat de zijn druppels uitvloeien en er een mooi zoet zuur suikerlaagje ontstaat.
Laat de pannetjes op kamertemperatuur, niet te warm, komen.
Presentatie:
Leg een framboos midden op het pannetje en serveer uit
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Zelf denk ik aan een spoom, en op het bordje; boontjes met een plakje rosbief?
Groet,
Anna
KookJij.
Marloes Wolters zegt: