Recept
« Terug naar recepten
Créme fraïche cake
PT70M
Créme fraïche cake
Een heerlijk créme fraïche cake recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Créme fraïche cake te bereiden
verwarm de oven voor op 150 gr.
klop de dooiers met de boter en suiker met de handmixer. bloem en bakpoeder boven het mengsel zeven en goed mengen, gesmolten chocolade en koffie er aan toevoegen het geheel goed mengen.
maak de gardes schoon en klop de eiwitten stijf. meng de eiwitten voorzichtig met het chocolade mengsel. bekleed het bakblik met bakpapier en vet de randen goed in, giet het beslag in de vorm en strijk het glad.
bak de cake op 175 gr. ongeveer 50 min.
klop de créme fraïche met suiker en het zakje klopvast, zet dit even in de koelkast. haal de cake uit de oven en laat 'm goed afkoelen in het blik. haal 'm uit de vorm en snijd 'm door midden, besmeer 'm met de helft van de créme fraïche, leg de andere helft erop en besmeer deze ook met de créme fraïche. garneer het met geraspte chocolade
klop de dooiers met de boter en suiker met de handmixer. bloem en bakpoeder boven het mengsel zeven en goed mengen, gesmolten chocolade en koffie er aan toevoegen het geheel goed mengen.
maak de gardes schoon en klop de eiwitten stijf. meng de eiwitten voorzichtig met het chocolade mengsel. bekleed het bakblik met bakpapier en vet de randen goed in, giet het beslag in de vorm en strijk het glad.
bak de cake op 175 gr. ongeveer 50 min.
klop de créme fraïche met suiker en het zakje klopvast, zet dit even in de koelkast. haal de cake uit de oven en laat 'm goed afkoelen in het blik. haal 'm uit de vorm en snijd 'm door midden, besmeer 'm met de helft van de créme fraïche, leg de andere helft erop en besmeer deze ook met de créme fraïche. garneer het met geraspte chocolade