Recept
« Terug naar recepten
Creme-fraiche quenelles met amaretto-vanillesaus
PT30M
Creme-fraiche quenelles met amaretto-vanillesaus
Een heerlijk creme-fraiche quenelles met amaretto-vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Creme-fraiche quenelles met amaretto-vanillesaus te bereiden
Vanillestokje opensnijden.
Amaretto met vanillestokje op halfhoog vuur aan de kook brengen en in ca 5 min tot de helft inkoken.
Amarettosaus laten afkoelen.
Intussen in een kom met ruim koud water gelatine ca 5 min. laten weken.
In kom cremé fraiche loskloppen.
In andere kom basterdsuiker door kwark kloppen.
In pannetje 2 el water aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen.
Van vuur af al roerende in heet water oplossen.
Gelatine al kloppende door kwark mengen.
Kwarkmengsel door cremé fraiche scheppen.
In koelkast ca 2 uur laten opstijven.
Bereiden:
Vanillestokjes uit amarettosaus nemen.
Saus over 5 borden verdelen, ca 2 el saus achterhouden.
met2 el van cremé fraichemengsel 10 quenelles ( eivormige bolletjes ) vormen en op de borden leggen.
Rest van de saus erover sprenkelen.
Garneren met geroosterde amandelen en reepjes basilicum.
Amaretto met vanillestokje op halfhoog vuur aan de kook brengen en in ca 5 min tot de helft inkoken.
Amarettosaus laten afkoelen.
Intussen in een kom met ruim koud water gelatine ca 5 min. laten weken.
In kom cremé fraiche loskloppen.
In andere kom basterdsuiker door kwark kloppen.
In pannetje 2 el water aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen.
Van vuur af al roerende in heet water oplossen.
Gelatine al kloppende door kwark mengen.
Kwarkmengsel door cremé fraiche scheppen.
In koelkast ca 2 uur laten opstijven.
Bereiden:
Vanillestokjes uit amarettosaus nemen.
Saus over 5 borden verdelen, ca 2 el saus achterhouden.
met2 el van cremé fraichemengsel 10 quenelles ( eivormige bolletjes ) vormen en op de borden leggen.
Rest van de saus erover sprenkelen.
Garneren met geroosterde amandelen en reepjes basilicum.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
bertal zegt:
Bedankt voor de suggestie van de quenelle-tang, ik wist dit niet, dus bedankt.
:);)
m.v.g. Bert allers