Recept
« Terug naar recepten
Creoolse Rode Poon
PT35M
Creoolse Rode Poon
Een heerlijk creoolse rode poon recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Creoolse Rode Poon te bereiden
Maak de vis schoon, verwijder zoveel mogelijk de vinnen. (schaar)
Wrijf de vis stevig in met z/p.
Laat 5 min zo staan.
Verhit de olie in koekenpan en bak de vis aan beide kanten bruin.
Haal de vis uit de pan, voeg ui, knoflook, de tomaat en specerijen toe.
Bak, tot de uien glazig zijn.
Maak ondertussen de puree los in het water.
Doe de vis weer terug in de pan.
Verdeel het uimengesel over de vis en schenk de losgeroerde tom. puree erbij.
Laat de vis een kwartiertje stoven, met deksel op de pan.
Als de saus te veel inkookt, voeg nog wat water toe.
Voeg op het laatst de peterselie toe en serveer.
Wrijf de vis stevig in met z/p.
Laat 5 min zo staan.
Verhit de olie in koekenpan en bak de vis aan beide kanten bruin.
Haal de vis uit de pan, voeg ui, knoflook, de tomaat en specerijen toe.
Bak, tot de uien glazig zijn.
Maak ondertussen de puree los in het water.
Doe de vis weer terug in de pan.
Verdeel het uimengesel over de vis en schenk de losgeroerde tom. puree erbij.
Laat de vis een kwartiertje stoven, met deksel op de pan.
Als de saus te veel inkookt, voeg nog wat water toe.
Voeg op het laatst de peterselie toe en serveer.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Echt een lekker visgerecht!