Recept
« Terug naar recepten
Croissants
PT30M
Croissants
Een heerlijk croissants recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
140 kCal energie
Waardering:
5
0
132
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Ronny Henri Szostek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Croissants te bereiden
Maak van de ingredienten zonder de boter een deeg als bij gistdeeg en sla dit op de werkbank tot het taai en elastisch is. dek het af en laat het op een lauwwarme plaats 1 tot 1.5 uur rijzen. rol het deeg uit tot een dunne lap. verdeel 1/3 van de margarine in blokjes en verdeel dit over de helft van de deeg. sla het deeg dicht en druk het iets aan. rol het naar de gesloten kant toe zo dun mogelijk uit. vouw het deeg in drieen, draai het een kwartslag en vouw het nogmaals dubbel. laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast en rol het daarna nogmaals zo dun mogelijk uit. verdeel de helft van de resterende margarine in blokjes en vouw en rol het deeg als voorheen. laat het nogmaals een 1/2 uur in de koelkast rusten. herhaal tenslotte het hele procedure nogmaals. rol nu het gekoelde deeg uit tot een dunne rechthoekige lap en verdeel deze in stukken van 20 x 20 cm. rol elk stukje diagonaal op en leg ze op een beboterde bakplaat. laat ze op de afgedekte bakplaat nogmaals 30 minuten rijzen. bestrijk de croissants met losgeroerd eigeel en plaats ze in een oven van 240 graden c. en bak ze hierin in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Dayenne zegt:
Hansie zegt:
Die 30 klopt niet. Negatieve reactie? Ik stoor mij aan onvolledige recepten.
Dafira zegt:
Ronny zegt:
Tanja zegt:
Maar dat ter zijde ,heb ik me laten wijsmaken dat bladerdeeg minstens 700 x een bovenstaande bewerking ondergaat voor klaar is.Dit recept levert vast prachtige resultaten op maar noem t geen bladerdeeg. En o h ja ook ik kan me op van alles beroepen hier ,maar ik kies ervoor als huisvrouw te opereren.Van dit recept maakten we in t verleden appelcarre's je weet wel die afbak dingen uit de diepvries lekker met warme vanillesaus en roomijs.
Dus wat je er ook van vind er is wel degelijk iets van te maken hoor
Groetjes Tanja:)
Ronny zegt:
matheeussen zegt: